1. How many amount is kept aside for PMGSY?
Answer. Rs. 27,000 crore
2. In th e 
budget, it is mentioned that an enabling regulatory architecture will be
 provided to how many public and private institutions to emerge as world
 class teaching and research institutions?
3. What is the MUDRA – Loan target in 2016-17?
Answer. Rs. 1,80,000 crore
4. A new 
Digital Literacy Mission scheme will be launched for rural India to 
cover around how many households in next three years?
Answer. 6 crore households
5. In the budget speech, it was announced that Soil Health Cards will be given to 14 crore farm holdings by which year?
Answer. March, 2017
6. How much hectares of land will be brought under irrigation under Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana?
Answer. 28.5 lakh hectares
7. In the 
General Budget 2016-17, the Union Finance Minister Shri Arun Jaitley 
said that the growth of GDP has accelerated to how much percent in the 
current Financial Year?
Answer. 7.6%
8. How much amount is allocatd for Agriculture and farmers' welfare in the Budget 2016-17?
Answer. Rs. 35,984 crores
9. Excise duty raised from 10 to how much percent on tobacco products other than beedis?
Answer. 15 per cent
10. In the budget 2016-17, the limit of deduction of Rent Increased from Rs.24,000 to ?
Answer. Rs.60,000
11. The 
Union Finance Minister, Shri Jaitley announced to create a dedicated 
Long Term Irrigation Fund in NABARD with an initial corpus of ?
Answer. Rs. 20,000 crore
 

Post a Comment
Post a Comment