1. Who is the founder Sikhism ?
    2. Who
invented the Gurumukhi script for punjabi language ?
    Answer: Guru Angad
    3. Which Sikh
guru built the city of Amritsar ?
    Answer: Guru Ramdas
    4. Which Mughal
emperor donated the land for Amritasar ?
    Answer: Akbar
    5. What is the
Holy book of Sikhs ?
    Answer: Adi granth or
Guru Granth Sahib
    6. Which Sikh
guru compiled the holy book of Sikhs, Adi granth ?  
    Answer: Arjan Dev
    7. Which Sikh
guru built the Golden Temple at Amritasar ?
    Answer: Arjan Dev
    8. Which Sikh
guru is killed by Jahangir ?
    Answer: Arjan Dev
    9. Which Sikh
guru built Akal Takht, the throne of Almighty ?
    Answer: Guru Har Gobind
    10. Which Sikh
guru is killed by Aurangazeb ?
    Answer: Guru Teg Bahadur
    11.
Which Sikh guru founded khalsa in sikhism ?
    Answer: Guru Gobind Singh
    12. Who
is the last human sikh guru of Sikhism ?
    Answer: Guru Gobind Singh
 
Post a Comment
Post a Comment